milovat...

20. 2. 2009 9:59
Rubrika: jen tak...

 

 

Nestačí říci: “Miluji.”
Musíme tuto lásku
vložit do konkrétních skutků.
Musíme milovat,
až to bolí!
          (Matka Tereza)

 

Tak touto větičkou jsem začínala tento svůj už dlouholetý blog :-). Napsala jsem ji sem po setkání v Táboře a vím, že mě provází už od  té doby, kdy jsem asi začala chápat:-) a nějak cítím, že ji toužím žít, ale každý den pociťuji, jak je to někdy těžký….třeba dnes.

 

Člověk den co den dělá mnoho věcí, rozdává svůj život a každý den rozdělí do segmentů. Jednotlivé části – kousek po kousku - někomu věnuje. Ať už v práci při tvorbě nějakého kouzla pro ostatní, ve škole při studiu pro sebe a pro svoji budoucí rodinu a spolupracovníky atd. Ale asi nejvíce těch segmentů  :-) člověk dá druhým ve vztazích. Někomu nějaký kousek uloupne na chatu, s dalším jde na čajík, o někoho má starost, dalšímu věnuje víc někomu bohužel míň….stává se milujícím.

 

Tak nějak jsem přemýšlela, že čím více člověk uloupává pro někoho/něco konkrétního, o to víc pak člověk miluje, ale o to víc to pak třeba i bolí,…

 

Nevěděla jsem jak to napsat, ale moc dobře zažívám, že všechny tyto segmentíky prolíná jedna nit. Ta každý ten kousek prozařuje, ty malé a velké okamžiky, malé a velké dary, které dostáváme….Bůh.

 

Už dávno jsem pochopila, že kdyby člověk zapomínal na tu nit, tak může sice milovat, může se sice rozdávat, může žít pro mnoho věcí, ale když se pak náhodou objeví nějaká ta bolest, tak to moc bolí, ne-li ještě víc….

 

Moc bych vám přála, aby jste tu nit zažívali v každém okamžiku…ať už jedete tramvají, mluvíte s blízkým, nebo se trápíte nad rozbitým počítačem…i kdyby to bolelo.

 

pavlí

 

 

Zobrazeno 1509×

Komentáře

Vasik

Dík moc za inspiraci!

pavlli

to Cink: děkuji za komentář, sama neustále o tom přemýšlím,...<br />
Když jsem toto před několika měsíci napsala, myslela jsem to tak, že člověk někdy dělá věci(pracuje atd.) a občas zapomene:( na Boha...prostě není to či to postavené na pravidelné modlitbě, živém vztahu s Bohem...moje babička by na to řekla: "bez Božího požehnání, marné lidské namáháni:)" a myslím, že je to tak i s budováním našich vztahů...bez Boha případná ztráta bolí víc...<br />
Jinak k té bolesti. Moc Ti doporučuji si přečíst novou knížku o Matce Tereze - je poskládaná s její korespondence...až díky této knize jsem pochopila, co tato její slova pro ni celý život znamenaly...a svým způsobem ji hrozně moc rozumím. Tak kdyby jsi chtěla nějaký vánoční dárek, myslím, že Ti odpoví na některé tvoje otázky lépe než já...<br />
to Vasik: není zač

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz