Ježíšův příběh – folkrockové pašije z pera Martina Pachnera

15. 3. 2010 14:20
Rubrika: články | Štítky: ČD , Ježíšův příběh , pašije , Plzeň

Ježíšův příběh – folkrockové pašije z pera Martina Pachnera

 

Celé „Pachie“, jak se „interně :-)“ v naší diecézi říká folkrockovým pašijím, složil Martin Pachner - plzeňský hudebník. Dalšími interprety byli Lenka a Maruška Pachnerovy, Bětka a Kristýna Švehlovy, Vojtěch Kaše, Martin Švantner, Zbyšek Gaier a další hosté. I když to nebyla zdaleka první produkce, byl včera Lochotínský pavilonek zaplněn do posledního možného místa. Přičemž důležitým bodem večera bylo žehnání a představení nového CDčka.

 

Jsem moc vděčná, že jsem tam také mohla být. Měla jsem mini úkol - udělat pár obrázků, ale při poslouchání jsem nebyla ničeho schopná. Člověk by chvilkami zapomněl i dýchat :-). Byl to opravdu jeden z nejsilnějších zážitků mých posledních dní, týdnů…Radost z nádherných melodií střídalo pozastavení nad textem - nad Ježíšovo životem. Ke konci jsem dokonce zaháněla zvláštní mrazení,…Mezi jednotlivými částmi jsem vždy toužila zatleskat, ale když zazněl na konci text: „zemřel nám Pán“, neodvažovala jsem se ani pohnout, jak se sálem šířilo několikavteřinové ticho…a pak samozřejmě veliký potlesk :-). Byl to opravdu nezapomenutelný večer a těch sedmdesát minut mi zní v uších ještě dnes…díky je málo!!!

 

Moc vám přeji, aby vás takový zážitek také někdy potkal. Pokud budete mít možnost, určitě si běžte Ježíšův příběh poslechnout - živě :-).

 

26. 3.  Diecézní setkání mládeže v Českých Budějovicích

27. 3.  Dýšiná u Plzně (v rámci setkání mládeže Plzeňské diecéze...)

 4. 4.   Liberec

Zobrazeno 2485×

Komentáře

Ester

Díky, Pavlí za tip, zní to fakt dobře.

Vasik

To Pavli: :-D no nedivím se že jsi nefotila - to se nedá vidět, to se musí slyšet :-)

Zobrazit 20 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz